Mijn Verhaal

In 1984 werd ik geboren in het verre Afghanistan.
Een land in oorlog, vol angst, onrust en pijn.
En toch: nieuw leven. Ik kreeg de namen Maryam Salomé.

Salomé kreeg ik vanwege de betekenis.
Het betekent: vrede / brenger van vrede.

Nu, later in mijn leven, zie ik hoe goed die naam bij mij past.
Het is precies wat ik hoop te bieden aan anderen:
Innerlijke vrede, soms door de stormen heen.

Nieuwsgierig naar de persoon achter dit aanbod?

Ik ben Maryam en samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in het mooie Brabant. Ik houd van de natuur en dan vooral van het bos, waar ik graag wandel of mountainbike.

Mijn hele leven ben ik al met anderen bezig. Eerst zorgen voor poppen en barbies, later voor oppaskinderen en vriend(inn)en. Tijdens mijn opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening werd ik enthousiast voor de jeugd(zorg) en sinds mijn afstuderen in 2006 werk ik met passie om gezinnen en jongeren weer in hun kracht te zetten en gezond en veilig te laten opgroeien.

Tijdens mijn werkjaren in de hulpverlening is mij één ding heel duidelijk geworden: het grootste verschil wordt gemaakt door hulpverleners die hart hebben voor de gezinnen, maar óók voor zichzelf. Deze hulpverleners zorgen goed voor zichzelf en hebben hun missie in het werk duidelijk voor ogen. Zij werken vanuit hun eigen kracht en raken daardoor niet zomaar opgebrand.

Mijn passie is verschoven in de afgelopen jaren (want zo gaat dat met passies). Het zorgen voor gezinnen werd steeds meer zorgen voor (nieuwe) hulpverleners. Door beleid te maken, door trainingen te geven, nieuwe medewerkers te begeleiden, etc. Om hier in te groeien en professionaliseren ben ik de post-hbo opleiding Supervisie en coaching gaan volgen. Tijdens de opleiding ben ik gegroeid tot een professioneel begeleider en heb ik ontdekt dat mijn passie niet alleen ligt bij hulpverleners in de jeugdzorg, maar bij professionals die werken met mensen en vanuit hun kracht willen werken, af willen van belemmeringen óf die opzoek zijn naar hun passie.

Maryam als begeleider

Gezinnen, coachees en collega’s waarderen mij vanwege mijn rust, betrokkenheid, oordeelloosheid en vermogen om ingewikkelde dingen simpel uit te leggen.
Ik loop graag met je mee. Ik stuur, vraag, daag uit en volg om jou te laten ontdekken waar jij warm van loopt, waar je door belemmerd wordt en waar je voor wilt gaan. Ik leg verbanden, analyseer of haal de kern er uit. Net wat nodig is om om jouw passie helder te krijgen. Je leert jouw hart te verstaan en te volgen.

In de begeleiding maak ik o.a. gebruik van de ervaring die ik heb met oplossingsgericht werken, ontwikkelingsgericht coachen en sociale netwerk versterking. Ik werk met materialen die ondersteunen in het bespreken van je werkervaring, zoals tekenen, poppetjes of verhalen. Ik vind het belangrijk dat jij er iets aan hebt. We gaan niet praten om het praten, maar zullen praten om inzichten te krijgen, te verhelderen en nieuwe actiemogelijkheden te ontdekken die je direct in je werk kan toepassen.